انواع تومور های ستون فقرات
پایه و اساس بدن ما انسان ها بر روی ستون فقرات نهادینه شده است؛ بنابراین هر اختلالی که ستون فقرات را تهدید کند، بر زندگی ما انسان ها موثر است. یکی از این عارضه ها، تومور های ستون فقرات است که خوشبختانه 70 درصد از آن ها خوش خیم می باشند. درون ستون فقرات، نخاع قرار گرفته است؛ پس در صورتی که این تومور ها رشد کنند و بزرگ شوند می توانند به نخاع، اعصاب نخاعی، رگ های خونی، استخوان های ستون فقرات و پرده نخاعی فشار وارد کنند؛ هر کدام از این بخش ها که درگیر شوند، سبب بروز نشانه ها و علائم خاصی می شوند. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر انواع تومور های ستون فقرات می پردازیم.
تومورهای ستون فقرات چه هستند؟
آن دسته از تومور هایی که به طور مستقیم بر مهره های ستون فقرات تاثیر می گذارند را با نام تومور مهره ای می شناسیم. این تومور ها می توانند حاصل متاستاز سرطان ها باشند؛ به عبارتی دیگر، پس از پخش شدن سرطان به بخش های دیگر بدن از جمله ستون فقرات، تومور های ستون فقرات ایجاد می شوند. تخمین زده شده است که تقریبا در 30٪ از بیماران مبتلا به سرطان، این بیماری به ستون فقرات سرایت می کند.
تومور ستون فقرات در حقیقت بافتی است که در منطقه کانال نخاعی تشکیل می شود. اکثر این تومور ها سرطانی اند اما برخی از آنها می توانند غیر سرطانی باشند. تشخیص خوش خیم یا بدخیم بدون تومورهای ستون فقرات، در تخصص مغز و اعصاب است. شما می توانید از طریق تماس با شماره تلفن 03136622101 یا مراجعه به لینک نوبت دهی به صورت حضوری یا غیر حضوری توسط دکتر احمد شکرچی زاده، جراح مغز و اعصاب در اصفهان ویزیت شوید.
درد ناشی از تومور های ستون فقرات چگونه می باشد؟
کمر دردی که ناشی از این تومور ها است ویژگی هایی دارد که برخی از آن ها عبارتند از:
- این درد یک شروع تدریجی دارد و گذر زمان درد را بدتر و شدیدتر می کند.
- این درد با استراحت کردن تسکین نمی یابد و شدت آن در شب افزایش می یابد.
- عود این درد به شکل یک درد تیز و یا شوک مانند است که در قسمت فوقانی و یا پایین کمر احساس می شود.
- این درد معمولا به پاها، قفسه سینه یا نواحی دیگر بدن سرایت می کند.
تومور های ستون فقرات چند نوع دارند؟
شیوع این تومور ها در مقایسه با تومور های مغزی کم تر است و با توجه به محل و بافت سرطانی ای که دارند به چند گروه تقسیم می شوند. از جمله این تومور ها عبارتند از:
تومور های داخل حفره ای
این نوع از تومور ها در داخل نخاع رشد می کنند و حدود 20 تا 30 درصد از تومور های اولیه ستون فقرات را شامل می شوند. تومور های داخل حفره ای معمولا سبب کمردردی می شوند که با خوابیدن تشدید می یابد. بی حسی و گزگز نیز می تواند ناشی از این گروه باشد.
تومور های خارج حفره ای
محل رشد این گروه از تومور ها کیسه نازکی است که نخاع را نگه می دارد؛ پس محل آن ها در خارج از نخاع می باشد. این دسته از تومور ها، معمولا در ریشه های عصبی که از نخاع خارج می شوند، گسترش می یابند. کمردرد در شب و یا دردی که به بازو یا ساق پا گسترش پیدا می کند از علائم شایع این نوع از تومور ها هستند.
معمولا این نوع تومور ها همچون تومور های درون مغز استخوانی، خوش خیم به شمار می آیند؛ اما خارج کردن آن ها به وسیله عمل جراحی سخت و دشوار است؛ و متاسفانه احتمال عود کردن سرطان پس از انجام جراحی نیز وجود دارد.
تومور های سخت شامه ای
این دسته از تومور ها بسیار شایع می باشند. محل رشد آن ها خارج از طناب نخاعی و سخت شامه است و معمولا داخل استخوان ها و غضروف های ستون فقرات رشد می کنند.
این تومور ها چه علائمی دارند؟
- در برخی از اوقات این تومور ها بدون داشتن علائم قبلی تشخیص داده می شوند. اینکه این تومور ها چه علائمی داشته باشند به محل تومور و بافت درگیر بستگی دارد. در صورتی که تومور به طناب نخاعی یا ریشه عصبی فشار وارد کند، علائمی از جمله کمردرد ، مشکلات روده و مثانه، اختلال نعوظ، تغییر در احساسات و ضعف عضلانی دست و پاها بروز می یابد.
- اگر تومور ها در در طناب عصبی باقی بمانند و به سایر نقاط بدن سرایت نکنند، می توانند علائم درد را بروز ندهند.
- دردی که سبب احساس ضعف هنگام خوابیدن می شود، می تواند نشان دهنده بروز مشکلات استخوان ستون مهره ای در اثر تومور ستون فقراتی باشد.
- علائم و نشانه های تومور می تواند به تدریج یا به تندی بروز یابد. بی توجهی و عدم درمان سبب وخیم تر شدن علائم می شود.
برای درمان هرنی دیسکال ستون مهره ها یکی از کم عارضه ترین و بهترین روشها، جراحی لیزری دیسک است. جراحی دیسک های گردن و کمربه وسیله لیزر پلاسما، بصورت بسته، سرپایی، با بی حسی موضعی، بدون عارضه و با تاثیر فوری توسط دکتر احمد شکرچی زاده انجام می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با مطب دکتر شکرچی زاده از طریق تماس با شماره تلفن 03136622101 تماس بگیرید و برای دریافت نوبت از طریق لینک رزرو نوبت اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان چهارباغ بالابین زمزم و دروازه شیرازکوچه مختاری ساختمان جم طبقه زیرزمین
تلفن : 36622101 - 031درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علائم آسیب دیدگی ستون فقرات
تاریخ انتشار : 1401-03-02تاریخ بروز رسانی : 1401-03-03 -
تاثیر دگزامتازون در زمان قطع عصب سیاتیک
تاریخ انتشار : 1401-03-19تاریخ بروز رسانی : 1401-03-22 -
علائم شکستگی مهره کمر بر اثر ضربه
تاریخ انتشار : 1401-04-04تاریخ بروز رسانی : 1401-04-05 -
کیفوز به چه وضعیتی گفته می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-11-22تاریخ بروز رسانی : 1401-12-04

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .