رابطه جنسی پس از عمل لیزری دیسک کمر باید چطور باشد؟
ستون فقرات شامل چندین استخوان به نام مهره میباشد که روی هم چیده شدهاند. بین هر استخوان یک دیسک قرار دارد. هر دیسک از دو قسمت تشکیل شده است، ماده ژلهای داخلی به نام هسته پالپوس (نوکلئوس پالپوزوس) و غضروف خارجی که فیبروز آنولوس نامیده میشود. گاهی ژله داخل دیسک به دلیل آسیب دیدگی یا فشار مکرر بر روی دیسک جابجا میشود. هنگامی که این اتفاق میافتد، این ماده ژلهای ممکن است از دیسک خارج شود و به عصب نخاعی فشار بیاورد. دیسک کمر، یکی از رایجترین اختلالات مربوط به ستون فقرات است که سالانه بسیاری از افراد را درگیر میکند. پارگی دیسک کمر زمانی اتفاق میافتد که یکی از دیسکهای بینمهرهای در اثر فرسایش یا ضربه، دچار آسیب شود. آسیب دیسک در مراحل پیشرفتهتر باعث پارگی لایه بیرونی و خارج شدن مادهی ژلهای مانند درون آن میشود. در این حالت میگوییم بیرونزدگی یا فتق دیسک اتفاق افتاده است. دیسک کمر در مراحل اولیه نیاز به درمان خاصی ندارد و با استراحت، فیزیوتراپی و راهحلهای ساده بهبود مییابد؛ اما اگر دیسک به موقع پیگیری نشود، شدت بیشتری پیدا کرده و در صورتی که باعث فشار بر روی نخاع و ریشههای اعصاب شود، مشکلات پیچیدهتری را ایجاد میکند.
عمل لیزری دیسک کمر یک روش مناسب برای درمان فتق دیسک کمر است. مطالعات نشان میدهد که استفاده از عمل لیزری دیسک کمر یک روش درمانی بیخطر و اثربخش برای درمان درد کمر و گردن است. عمل لیزری دیسک کمر یک روش مؤثر در تسکین درد برای افرادی است که تمایلی به انجام عمل جراحی باز ندارند. از آنجا که این روش یک روش کم تهاجمی است، احتمال بروز آسیبدیدگیهای ساختاری به رباطها، استخوانها، عضلات و عصبهای بدن وجود ندارد. سایز برش ایجاد شده در این روش جراحی، بسیار کوچک بوده و احتمال باز شدن و پارگی محل عمل، بسیار کم می باشد. در این روش بیماران طی دو یا سه هفته بهبودی کامل مییابند و زخم آنها ترمیم میشود. انجام عمل دیسک کمر با لیزر باعث میشود که بیمار در طی دوهفته بعد از عمل و ترمیم زخم کوچک ایجاد شده و نیز بهبودی و درمان درد قبل از جراحی بتواند رابطه جنسی برقرار کند.
با جراحی لیزری دیسک به روش PLDH (لیزر پلاسما) میتوان بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک (فتق دیسک) با علائم شدیدتر را که کاندیدای جراحی باز هستند؛ درمان نمود. در این روش بدون ایجاد برش و استفاده از پیچ ستون فقرات و پلاتین، می توان در افراد زیادی به بهبودی هرنی دیسکال دست پیدا کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر احمد شکرچی زاده میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن 36622101-031 اقدام فرمایید.
علت دیسک کمر
دیسک کمر اغلب در نتیجه فرسودگی و ساییدگی طبیعی ستون فقرات که ناشی از افزایش سن است اتفاق میافتد. به این پروسه تحلیل رفتن یا دژنراسیون دیسک میگویند. بهطورکلی دیسکها در کودکان و افراد جوان دارای محتوای آب بسیار بالایی هستند. هر چه سن بالاتر میرود، محتوای آب موجود در دیسکها کاهش پیدا میکند و دیسکها خاصیت انعطافپذیری کمتری خواهند داشت. در این شرایط دیسک کمر شروع به منقبض و جمعشدن میکنند و فضای بین مهرهها نیز باریک و کوچکتر میشود. این پروسه پیری طبیعی، باعث میشود که دیسکها در معرض بیرون زدن قرار داشته باشند. گاهی یک رویداد آسیبزا همچون زمینخوردن یا تصادف نیز میتواند باعث بروز دیسک کمر شود. علاوه بر این اگر برای بلندکردن اجسام سنگین، بهجای پاها از عضلات ناحیه کمر استفاده کنید، این وضعیت میتواند سبب بروز دیسک کمر شود. چرخیدن هنگام بلندکردن اجسام سنگین نیز میتواند کمر را آسیبپذیرتر کند.
علائم دیسک کمر
رایجترین علائمی که فرد دچار دیسک کمر تجربه میکند عبارتند از:
- درد در ناحیه پاها: در این شرایط، علاوه بر درد در ناحیه کمر معمولاً در ناحیه باسن، ران و ساق پا نیز احساس درد خواهید کرد. بهعلاوه ممکن است در قسمتی از مچ پا نیز درد داشته باشید. این درد ممکن است با حرکت کردن، سرفه، عطسه یا ایستادن به مدت طولانی مدت تشدید شود.
- بیحسی یا احساس سوزنسوزن شدن: افراد مبتلا به دیسک کمر اغلب در ناحیه عصبهای آسیبدیده، بیحسی یا سوزنسوزن شدن منتشر شونده را تجربه میکنند.
- ضعیف شدن: گاهی عضلاتی که با اعصاب آسیبدیده در ارتباط هستند نیز ضعیف خواهند شد. این وضعیت میتواند باعث شود که زمین بخورید یا روی تواناییتان در بلندکردن یا نگهداشتن اجسام تأثیر بگذارد.
- برخی از افرادی که دچار دیسک کمر هستند هیچ علائمی ندارند. در این شرایط فرد تا زمانی که آزمایش ندهد متوجه نمیشود که دچار دیسک کمر شده است.
مزایای جراحی لیزر کمر
مزایای اصلی عمل لیزری دیسک کمر نسبت به عملهای سنتی باز عبارتند از:
- عمل به صورت سرپایی انجام میشود در حالی که در بیمار پس از عمل باز باید حداقل شش ماه در بیمارستان بستری شود
- این عمل باعث تسکین فوری درد و علائم مربوطه میشود
- خطرات احتمالی ناشی از انجام این عمل به مراتب کمتر از جراحیهای باز است
- این یک روش غیر تهاجمی است که باعث آسیبدیدگی کمتر بافتها میشود.
- هیچ استخوانی برای آزادسازی دیسک آسیب نمیبیند زیرا این عمل به وسیله لیزر و بدون نیاز به عمل باز و استفاده از ابزارهای جراحی انجام میشود.
- هیچ اسکار یا فیبروز اپیدورالی در نخاع ایجاد نمیشود.
روش عمل دیسک کمر با لیزر
لیزر درمانی دیسک کمر توسط پزشک به صورت سرپایی و فقط با استفاده از مواد بین حسی موضعی انجام می شود. درواقع روش جراحی لیزر دیسک کمر یکی از روش های عمل جراحی بسته دیسک کمر محسوب می شود که در طول این درمان، یک سوزن باریک به دیسک دارای فتق با توجه به عکس رادیولوژی تهیه شده وارد می شود. در ادامه درمان دیسک کمر یک فیبر نوری از طریق سوزن به محل وارد شده و انرژی لیزر از طریق این فیبر به محل فرستاده می شود. انجام این کار می تواند باعث تبخیر بخش کوچکی از هسته دیسک شود. به این ترتیب فشردگی ایجاد شده در محل کاهش یافته و با کاهش فشار بر روی عصب، درد بیمار نیز تسکین پیدا می کند.
مراقبتهای بعد از جراحی لیزر کمر
روشهای مختلفی وجود دارد که میتواند به کاهش درد ناشی از لیزر کمک کند. این روشها عبارتند از:
- پزشک میتواند انواع مختلفی از داروها را برای کمک به درد تجویز کند. این موارد میتواند شامل مواردی از این قبیل باشد:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
- شل کنندههای عضلانی
- مسکنهای مخدر (فقط برای مدت زمان بسیار کوتاه)
- داروهای ضد تشنج
- تزریق استروئید:تزریق کورتیکواستروئیدها در نزدیکی ناحیه آسیب دیده میتواند به تسکین التهاب اطراف عصب کمک کند
- فیزیوتراپی: فیزیوتراپی میتواند به قدرت و انعطاف پذیری و جلوگیری از مشکلات بعدی کمک کند. این میتواند شامل تمرینات مختلف، کششها و اصلاحات در وضعیت بدن باشد.
- مراقبت در منزل: استفاده از وسایلی مانند کمپرسهای گرم یا سرد میتواند به کاهش درد کمک کند. علاوه بر این، برخی از NSAID های بدون نسخه مانند ایبوپروفن نیز ممکن است کمک کننده باشد.
تیم جراحی دستورالعمل های دقیقتری را در مورد آنچه در روزها و ساعات قبل از عمل باید انجام دهید به شما ارائه می دهد. توصیه میشود پیش از هر عمل جراحی فعالیتهای روزانه معمولتان را انجام دهید، رژیم غذایی سالمی داشته باشید و سیگار نکشید تا بهبودی مطلوب و آرامی تجربه کنید. ممکن است برای جلوگیری از خونریزی بیش از حد یا تداخل با بیهوشی در طول عمل جراحی، مصرف برخی داروها را متوقف کنید. همیشه در مورد همه نسخه ها، داروهای بدون نسخه و مکمل هایی که برای ایمنی خود مصرف می کنید، با پزشک خود مشورت کنید.
ملاحظات انجام رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر
- فرد بیمار باید در برقراری رابطه جنسی، روشی آرام و ایمن را انجام دهد و نقشی غیر فعال ایفا کند. بیماران باید از چرخیدن، بلند کردن و خم شدن در زمان فعالیت جنسی اجتناب کنند. همچنین اگر احساس درد در هنگام رابطه جنسی به وجود آمد، فعالیت جنسی را قطع کنند.
- می توانید برای جلوگیری از بروز درد در ناحیه کمر از یک بالش کوچک در زیر قسمت پایین کمر و استفاده از چند بالش کوچک دیگر در زیر زانوها جهت کاهش فشار بر روی پاها و لگن، کمک بگیرید. قرار گرفتن در چنین وضعیتی از بروز درد کمر، در حین انجام رابطه جنسی جلوگیری می کند.
- استفاده از یک داروی مسکن قبل از برقراری رابطه جنسی می تواند کمک خوبی باشد.
- در زمان برقراری رابطه جنسی توجه داشته باشید که کمر به سمت عقب کشیده نشود. این حالت موجب لیزخوردگی، ساییده شدن مهره ها و بروز کمردرد خواهد شد. بعد از عمل کمر باید در زمان فعالیت جنسی ثابت بماند.
کاندیدای نا مناسب جراحی لیزر کمر
این روش درمانی محدویدتهایی دارد، گاهی برخی به دلیل شرایطی دارند که قادر به انجام عمل جراحی نیستند:
- افرادی که دچار تنگی کانال نخاعی هستند.
- کسانی که دچار مشکلات فاست یا مفاصل بین ستون فقرات هستند.
- کسانی که سابقه جراحی در همان سطح از ستون فقرات را داشته باشند.
- افرادی که دچار دفورمیتی یا بدشکلیهای ستون فقرات هستند. بد شکلیهای ستون فقرات میتواند بهصورت مادرزادی یا به واسطه لیز خوردن مهره ها روی یکدیگر اتفاق بیفتد.
- خانمهای باردار
- و در نهایت افرادی که مشکل طناب نخاعی داشته باشند.
عوارض جراحی لیزر کمر
هر روشی میتواند عوارض جانبی یا عوارض بالقوهای داشته باشد. این در مورد جراحی دیسک کمر با لیزر نیز صادق است. یکی از اصلیترین عوارض بالقوه جراحی کمر با لیزر، آسیب به بافت اطراف است. از آنجایی که از لیزر برای این روش استفاده میشود، آسیب حرارتی میتواند به اعصاب، استخوان و غضروف اطراف رخ دهد. یکی دیگر از عوارض احتمالی عفونت است. این میتواند در هنگام قرار دادن پروب رخ دهد، اگر پروتکلهای بهداشتی مناسب رعایت نشود ممکن است آنتیبیوتیکهای پیشگیرانه برای کمک به جلوگیری از عفونت در اختیار فرد قرار گیرد.
درد دنبالچه عارضه رایجی است که اغلب به دلیل نشستن های طولانی و نادرست، گریبان گیر افراد می شود. درد دنبالچه معمولا در هر سنی دیده می شود و برای رفع آن نیاز به اقدامات درمانی است. بسیاری از روشهای درمان این عارضه غیر جراحی بوده ولی در صورت عدم پاسخ دهی مناسب این روشها، ممکن است متخصص جراحی مغز و اعصاب توصیه به انجام جراحی داشته باشد که جراحی دنبالچه با لیزر یکی از بهترین و کم عارضه ترین روشهای عمل است.
آدرس مطب : اصفهان چهارباغ بالابین زمزم و دروازه شیرازکوچه مختاری ساختمان جم طبقه زیرزمین
تلفن : 36622101 - 031درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
پیگیری های بعد از عمل پلاسما
تاریخ انتشار : 1395-08-12تاریخ بروز رسانی : 1400-06-22 -
راهنمای بستری بیماران جهت عمل لیزر پلاسما
تاریخ انتشار : 1395-08-12تاریخ بروز رسانی : 1400-06-22 -
فیلم جراحی لیزری دیسک
تاریخ انتشار : 1396-02-30تاریخ بروز رسانی : 1400-06-22 -
سیر تغییرات علائم بیمار پس از درمان با لیزر پلاسما و تکنیک لیزری PLDH
تاریخ انتشار : 1400-08-07تاریخ بروز رسانی : 1400-09-03 -
آیا بدون جراحی باز میتوان بیرون زدگی دیسک را درمان کرد؟
تاریخ انتشار : 1400-06-07تاریخ بروز رسانی : 1400-06-22 -
جراحی لیزری بیرون زدگی دیسک و درمان درد سیاتیک
تاریخ انتشار : 1400-06-20تاریخ بروز رسانی : 1402-04-18 -
مقایسه عوارض جراحی لیزری دیسک با جراحی باز
تاریخ انتشار : 1400-06-24تاریخ بروز رسانی : 1400-06-27 -
عوارض جراحی لیزری دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1400-06-27تاریخ بروز رسانی : 1400-06-31 -
نحوه جراحی لیزری بیرون زدگی دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1400-07-14تاریخ بروز رسانی : 1400-07-21 -
درمان بیرون زدگی دیسک های کمری
تاریخ انتشار : 1400-08-27تاریخ بروز رسانی : 1400-08-30 -
درمان بیرون زدگی دیسک های گردنی با لیزر
تاریخ انتشار : 1400-09-04تاریخ بروز رسانی : 1400-09-13 -
روشهای غیرجراحی درمان بیرون زدگی دیسک
تاریخ انتشار : 1400-09-11تاریخ بروز رسانی : 1400-09-13 -
درمان عود هرنی دیسکال با لیزر پلاسما در بیماران با سابقه عمل جراحی باز
تاریخ انتشار : 1400-09-15تاریخ بروز رسانی : 1400-09-26 -
جراحی دیسک های استخوانی شده توراسيك
تاریخ انتشار : 1401-02-26تاریخ بروز رسانی : 1401-02-27 -
تاثیرات لیزر پلاسما بر روی مهره های مجاور دیسک و صفحات غضروفی
تاریخ انتشار : 1401-05-07تاریخ بروز رسانی : 1401-05-10 -
مکانیسم اثر لیزر پلاسما در درمان دیسک چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-05-11تاریخ بروز رسانی : 1401-05-18 -
ترک سیگار قبل از انجام جراحی دیسک با لیزر پلاسما
تاریخ انتشار : 1401-05-26تاریخ بروز رسانی : 1401-05-29 -
عمل بسته دیسک کمر چقدر طول می کشد و شرایط بیمار پس از عمل چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1401-06-11تاریخ بروز رسانی : 1401-06-13 -
مراقبت های پس از جراحی لیزری دیسک گردن
تاریخ انتشار : 1401-06-27تاریخ بروز رسانی : 1401-06-30 -
انواع جراحی دیسک کمر به روش بسته و روش باز
تاریخ انتشار : 1401-07-09تاریخ بروز رسانی : 1401-07-15

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .